Prvý wellness v trojici

Ahojte priatelia, tušili ste správne, že doma dlho neobsedíme. Už pred ukončením šestonedelia sme začali špekulovať kam pôjdeme. Nakoľko v Bratislave (aj mimo) padali skoro teplotné rekordy a pre malé dieťa je takéto teplo ešte horšie ako pre nás dospelákov, rozhodli sme sa pre oddych v prírode. V hoteli Grandhotel Tatra sme boli 1x pred pár mesiacmi, keď ešte Tomi plával v bruchu (klik tu). 

Tento novozrekonštruovaný hotel sa nachádza od BA cca 2 a pol hodiny (223km) a je to podľa mňa ideálna vzdialenosť na prvý "veľký výlet" v trojici (keby dačo, zachvíľu sme naspäť doma). Pri bookovaní izby som premýšľala či rezervovať rovnakú izbu s balkónom ako sme mali naposledy, alebo niečo väčšie. Uvedomila som si, že keď sa tam dotrepú všetky potrebné veci (kočík, vajco, postieľku .. ) môže nám byť trošku tesno. Výber padol na apartmán Grand.




Musím napísať, že izba je naozaj dostatočne priestranná a veľmi útulná. Okrem flaše vychladeného sektu a ovocia nás čakala aj nachystaná postieľka, detský župan (do ktorému musí Tomi ešte trošku povyrásť), detské hotelové papučky, kozmetika a na moje želanie aj rýchlovarná kanvica. 


Najprv som plánovala prebalovať malého na gauči, no môj chrbát sa veľmi rýchlo ohlásil, takže sme prebalovací kútik zmenežovali na stole. Z domu som si okrem iného zobrala aj podložku (sivá podložka Shnuggle, nájdete tu) a deku, čiže provizórny prebalovací pult bol za pár sekúnd na svete. Do postieľky sme šupli naše hniezdo, aby sa tam Tomi cítil útulnejšie.

Pri plánovaní tohto "wellnessu" som si nerobila prílišné ilúzie o tom, ako si budeme s veľkým Tomim válať šunky na slnku. Viac menej som chcela zistiť ako to s takým malým dieťaťom funguje. Keďže Tomi zaspáva večer vždy v rovnakom čase (malý, nie veľký) snažili sme sa túto "rutinu" dodržať. Čo sa mi však z domu nechcelo ťahať bola vanička, a veru mohla som. Kúpanie dieťaťa v hotelovom umývadle chce naozaj dávku zručnosti a minimálne 4 ruky. Nevadí, nabudúce budem vedieť. Keď malý Tomi večer spokojne zaspal, potichučky sme sa vykradli z izby, zapli chúvu (značka truelife) a zbehli dole do reštaurácie na terasu, aby sme si trochu vydýchli. Ten pocit, keď viete, že dieťa sladko spí (lebo ho jedným okom stále sledujete na monitore) a vás na stole čaká zaslúžená večera a vychladené prosecco, je na nezaplatenie. Posedieť si "len tak" v kľude vo dvojici a pozerať sa na prírodu (neskôr hviedy) okolo, bol úplny balzám (na dušu, nervy,... čo len chcete). Ja som sa tešila z toho ako malé decko.


Určite vás zaujíma ako to vyzeralo s Tomim cez deň :-). Pri raňajkách si niekedy trochu pospal (vo vajci - v tom jedinom vydržal) alebo sledoval hračky, ktoré mal zavesené pred sebou. Ak spustil plač, jeden z nás si ho zobral a nechal druhého sa v kľude najesť - s týmto treba počítať, niekedy budete jesť osamote. Najviac ma zaujímalo ako sa bude páčiť Tomiu vo wellnesse, keďže my obaja wellness zbožňujeme.
Pri výbere outfitu som nešpekulovala, šupla som mu jednoduché body, na nohy preistotu ponožky a vybavené. Brávali sme ho so sebou vo vajci - len tak v ruke. Keďže mal Tomi 11 týždňov o kúpaní v bazéne sme ani neuvažovali, stačili mu teda aj obyčajné plienky. Pri bazéne sme mu vždy upravili jedno kreslo do polohy "ležmo", dali tam jeho mäkký uterák a mladému pánkovi nebolo viac treba. Ak prišiel na rad hlad, vybavila som kojenie v relaxačnej časti (kde nikto okrem nás nebol), alebo sme mu zarobili papať do flašky. Staršiemu Tomimu sa viackrát stalo, že pri kŕmení z flašky mu rovno zaspal na vankúši, ktorý potom len preložili na kreslo a dieťa spokojne odfukovalo pri šume bazéna.
Vždy keď jeden kŕmil/nosil/uspával/hral sa, ten druhý praktizoval určitú formu relaxu - ja najčastejšie v saune a Tomi s Forbes-om vonku na lehátku. Náš malý nie je zrovna typ dieťaťa, ktoré len tak uspíte v kočíku a necháte spať :-) čiže sme sa pri ňom pravidelne striedali.

 Keď som mala pocit, že by mu mohlo byť teplo zobrala som ho (na rukách) k sprchám a jemne ovlažila nožičky a ručičky, za čo som za odmenu vyfasovala plnú plienku :-D. Prebalovala som ho vždy normálne na lehátku, kde sme mali svoju plienkový podložku. Počas nášho pobytu tam bolo celkom dosť malých detičiek,  ale väčšinou vo veku, kedy ešte nerobia moc hluku :-)

Rada na záver: treba oddychovať v každej voľnej minúte :-) aj keď osamote, ale vždy na 100%.


Tento blog vznikol v spolupráci s Grandhotel Tatra.
ĎAKUJEME!

AK MÁTE NEJAKÉ OTÁZKY, KĽUDNE ICH HOĎTE DO KOMENTU.

Komentáre

Najčítanejší blog