Grandhotel TATRA

Ahojte :-) 
Viete, kde sa nachádzajú Velké Karlovice? Nie?! Nevadííí, ani ja som to doteraz netušila :-D. 
Gradhotel Tatra som objavila náhodne u známej na instagrame.. hneď na prvý pohľad ma zaujal svojím dizajnom a novosťou (milujem nové alebo novootvorené hotely). Nakoľko sa väčšina tehotných v mojom aktuálnom týždni (33.) už pomaly balí do pôrodnice, ja som sa rozhodla využiť posledné dni na 100% relax. Hotel sme teda ani jeden z nás nepoznali (iba z internetu) a netušili sme čo nás privíta (určite poznáte ten pocit, keď si na internete napozeráte fotky, začnete sa tešiť a realita vám potom strelí jednu za ucho - je to niečo podobné ako so ženami na instagrame). Nakoľko môžeme obaja wellnessovať aj cez pracovné dni, zpravidla si na oddych vyberáme práve tieto. Pred booknutím si väčšinou overím či v daný čas nie sú nejaké školské prázdniny, sviatky a pod. (vtedy je to všade masaker). 

Grandhotel Tatra sa nachádza na slnečnom svahu valašskej krajiny v malebnej obci Veľké Karlovice v Chránenej krajinnej oblasti Beskydy, príťažlivej svojimi prírodnými krásami a jedinečným výhľadom. Je to typická valašská obec, v ktorej môžete zažiť originálnu atmosféru - a tzv. "svätý pokoj".

Veľmi vkusne zariadený interiér hotela vás príjemne privíta hneď pri vstupe. Kombinácia dreva, kameňa a iných prírodných materiálov je naozaj oku lahodiaca 
(ak máte ovšem podobný vkus ako ja :-D ).



Príjemná reštaurácia ponúka skvelé raňajky, polpenziu alebo normálne à la carte.





Oproti reštaurácii sa nachádza Lobby bar, otvorený denne do polnoci..


Izbu sme si vybrali klasickú tzv. "superior" s balkónom.. ak nemáte deti, alebo 3 kufre a neplánujete na izbe tráviť väčšinu času je úplne dostačujúca. 


Na izbe sa nachádza Krups kávovar s kapsulami, čajíky a základné vybavenie minibaru (Tominkovi chýbala večer nejaká "čukoládka"). V kúpelni veľmi milo prekvapila Yves Rocher a NUXE kozmetika.
(kúpelňa je síce menšia a ja s tým bruchom som sa tam trošku horšie otáčala, ale pre nebruchatých je to fajn :-)
Ak dostanete izbu s balkónom (nie všetky majú!) môžete sa tešiť na takýto výhľad.


Prejdime teraz k 1. z dvoch najhlavnejších vecí - ktoré rozhodujú o všetkom.

1. JEDLO
Myslím, že tu je viac ako žiadúce postnúť radšej fotky ako to zbytočne obkecávať.


Ak máte chuť na niečo ľahké a zdravé, tento šalát s opečeným kozím syrom chutil tip-top (objednala som si ho dokonca niekoľkokrát, servis vám ho prinesie dokonca aj do wellnessu)


Aaaaaaaaaaa naše milované raňajky! (v hoteli bolo aktuálne málo hostí, tak nám každému pripravili takého osobité raňajky + vajíčka, livance, atď. à la carte, namiesto švédskych stolov.



2. WELLNESS & SPA

MILUJEM TOTO MIESTO! Krásne, nové, čisté & voňavé. Wellness je síce dostupný aj pre neubytovaných hostí, no iba počas týždňa, alebo ak nie je hotel vybookovaný. V nerezovom bazéne (z ktorého nebudete smrdieť po chlóre) sa dá v pohodičke zaplávať aj oddýchnuť, ak sú zapnuté "bublinky". Ja som ho ráno využívala ešte pred tým ako sa o 10:00 regulérne otváralo. 



V bare máte k dispozícii vodu s citrónom na občerstvenie (grátis) alebo zopár miešaných nápojov, ale aj iný alkohol, čaje, smoothies...




Čo sa týka saunovania, k dispozícii je fínska, bylinná, parná a infra sauna. Ja som si vyskúšala bylinkovú, nakoľko má menej stupňov ako moja milovaná fínska. Sauny sú podľa mňa už na prvý pohľad veľmi čisté a údržiavané, s príjemnou vôňou či dreva alebo pridanej esencie. Sú však menšie, preto je super vystihnúť čas, keď tam nikto iný nebude :-). Okrem sáun tu na vás čakajú aj dve vonkajšie vírivky (menšia na foto a väčšia) a jedna vnútorná, ktorá je súčasťou privátneho spa. 
Keďže môj výber na masáže je značne obmedzený, rozhodla som sa vyskúšať aspoň tehotenskú (hneď ako ju absolvujem, sem pridám update). 
V rámci wellnessu máte k dispozícii aj cardio zónu, kde si môžete zabehať, zašlapať, zacvičiť s TRX, ja osobne som zostala tentokrát verná hlavne plávaniu (s tým bruchom to už není fakt sranda).

BONUS 
(je síce na 3. mieste, no pre niektorých by bol rozhodne kľúčový)

Abrakadabra, sézam OTVOR SA: 


a tu to máme: "Vinotéka snov"






Tak čo, páči sa Vám hotel? Nám s Tomim veľmi..a čoskoro sa plánujeme vrátiť.

Viac informácií o hoteli, izbách či rôznych prebiehajúcich akciách nájdete na oficiálnej stránke: grandhoteltatra.cz


PS: ako ešte neskúsená budúca mamička, som vám úplne zabudla napísať, že hotel má krásnu malú herňu pre deti.. teda myslím, že sú celkovo babyfriendly :-) 






(TENTO BLOG NIE JE SPONZOROVANÝ)
















Najčítanejší blog