Mám všetko?! alebo: Moja taška do pôrodnice.

Ahojte. 
Viete, že niektoré veci si nechávam, ako veľa z vás, na poslednú chvíľu :-) Balenie do pôrodnice nebolo odlišné. Po tom, ako sme sa vrátili z nášho posledného výletu z Viedne som si povedala, že "asi by sa už patrilo"(37tt). Veľa žien je pobalených od 30. týždňa, mne to prišlo zbytočné (ak máte rizikové, komplikácie, atď. je to samozrejme pochopiteľné). Najviac ma desili na celom balení dve veci: 
  • to aby som toho neťahala so sebou príliš veľa - hlavne nejakých zbytočných vecí, preto som moc neverila cudzím zoznamom (predsa len každá sme iná, jedinečná, s inými predstavami)
  • kupovanie, pre mňa strašidelných, hygienických vecí (rozumej: vložky do podprsenky, popôrodné gaťky, PODPRSENKY NA KOJENIE, a iné). 

S prvým bodom som sa rozhodla vysporiadať tak, že som si naštudovala čo presne si treba priniesť do mojej pôrodnice (Sanatórium KOCH), + čo mi odporučia kamošky, ktoré presne tam rodili... aby sa nestalo, že budem ťahať v taške príbor, záchodový papier a podobné vychytávky roku 2018. S tým druhým bodom som bojovala o čosi dlhšie a stále to nejako odkladala "na potom". Až som sa raz hecla, otvorila spoľahlivý Google a išla nakupovať - ideálne všetko z jednej stránky.

Aby som na nič nezabudla, rozhodla som sa že vám to po častiach hromadne nafotím a niektoré aj očíslujem :-)
Takže poďme na to:


  1. plienky napadnú asi každej žene, ja som si zobrala tie z bezva plienky Moltex a Baby Charm (neberiem schválne celé balenie, iba časť a zvyšok zostane nachystaný doma a keď bude treba Tomi po to zbehne)
  2. vlhčené obrúsky - nemám ešte vyskúšané, ale zas z toho nerobím veľkú vedu, keď nesadnú kúpime iné (jedny sú z DMky a druhé som objednala z pilulka.sk)
  3. popôrodné gaťky (veľmi "sexy" záležitosť) - objednala som z pilulka.sk
  4. popôrodné vložky - objednala som z pilulka.sk
  5. chrániče bradaviek (auu už len TEN názov) - beriem preventívne, ak by sa vyskytli problémy s dojčením. Dodané značkou Medela.
  6. vložky do podprsenky - jednorázové. Dodané začkou Medela. 
  7. olejček pre novorodencov - na jemnú masáž bruška, keď treba. Značka Saloos - kúpite v DMke.
  8. dojčenský nechtíkový krém - na ochranu pred zapareninami :-) Značka Weleda - kúpite v DMke.
  9. Purelan 100 - krém na prsné bradavky. Veľa z vás mi tento krém vychválilo, takže som zvedavá. Obsahuje 100% čistého lanolínu (ovčí tuk), je vhodné ho používať od prvého dňa dojčenia a nie je potrebné ho pred tým zmývať. Dodaný značkou Medela.
  10. detská masť Šťastný anjelik - neobsahuje včelie produkty, je vhodná pre všetky detičky od narodenia, ktoré trápia nepríjemné zapareniny, odreniny od plienok a začervenané miesta medzi a pod záhybmi. Masť je tiež vhodná na pravidelné mazanie chrbátika, nožičiek, bruška a tváričky.
  11. digitálny teplomer - myslím, že je fajn mať svoj už v pôrodnici.
  12. hydrogélové vankúšiky - záchrana na bolestivé a popraskané bradavky. Beriem tiež preventívne. Hydrogél nachádzajúci sa vo vankúšikoch pomáha rýchlejšie hojiť ragády, udržuje bradavky optimálne hydratované bez toho aby boli vlhké. . Dodané značkou Medela.
Takže "najhoršiu" časť máme za sebou, teraz budú nasledovať už príjemnejšie veci :-)



Slonka z Done by Deer už poznáte z minulého blogu, okrem neho beriem aj hrkálku - zajačika Richieho (značka Happy Horse, predáva ondálek). Neviem, či budú k niečomu tie hračky, ale beriem ich pre lepší pocit :-). 


Z oblečenia beriem veľkosť 56. Nuž, ak bude v tom šuhaj trochu utopený, nejako to prežijem. 
Beriem: 
  • dupačky na gombičky (Next), 
  • gate (Next), 
  • body s krátkym rukávom a krátkymi nohavicami (neviem, čo mám čakať pri aktuálnych teplotách, Next), 
  • tielkové body (Lodger), 
  • body s krátkym rukávom (Lodger), 
  • body s dlhým rukávom (Primark), 
  • ponožky, čiapky, rukavičky (všetko Next). 

Z dupačiek a body s krátkym rukávom a krátkymi nohavicami zbalím iba 1-2ks, ak bude treba radšej nechám neskôr priniesť.



Na deň D, kedy bude naplánovaný veľký transport z bodu A do bodu B, som vybrala luxusný komplet z Baby Prestige (neberiem hneď so sebou, Tomi prinesie pred odchodom).


Určite beriem jednu veľkú multifunkčnú plienku a pletenú bavlnenú plienku (obe Lodger) na zavinutie, zakrytie,... dudlík (Curaprox), jemnú kefu na vlásky (DMka), malý uteráčik pre Juniora (Shnuggle) a špeciálna fľaša Calma značky Medela, ktorá je určená pre dojčené deti.


Teraz prichádzajú konečne na rad moje osobné veci :-D
Takže na podporu síl mám zbalené sušené ovocie a hroznový cukor (DMka)+ flaša neperlivej vody. 
Ďalej:
  • šlapky (hlavne do sprchy), 
  • 2x tmavé uteráky (tie netreba, ale je to moje osobné rozhodnutie), 
  • Makadamiový olej - mažem na brucho a boky
  • Bylinná hydratačná voda - na osvieženie. Tomi ma bude s ňou polievať počas prvej doby pôrodnej aby som úplne nevyschla :-D. Je naozaj super a milujem jej ukľudňujúcu vôňu
  • sprcháč z Havlíka
  • hydratačný krém na noc Anjelska tvár
  • Argánový olej - na tvár, ak by som bola NÁHODOU málo mastná, 
  • balzám na pery Carmex (ževraj, veľmi dôležité mať, hlavne pri niekoľko hodinovom predýchvaní kontrakcií),
  • zubná pasta & kefka s príznačným názvom "Pure Happiness" Curaprox,
  • bezdrôtové sluchádla Beats - tie verím, že ma zachránia, ak by bola so mňou na izbe nejaká hlučnejšia žena v očakávaní, 
  • nočná košela s gombíkmi - tú som zohnala v klasickom slovenskom obchode Slovenka (nie som zrovna typ na takéto outfity, ale táto sa mi páčila - asi kvôli farbe),
  • podprsenka na dojčenie - toto bolo tiež na mojom "strašidelnom" zozname.. ale ona nevyzerá až tak zle! Veľmi pohodlná, príjemná + mám jednu aj na noc (pozri tu). Dodala značka Medela.

Rozhodla som sa so sebou zobrať aj túto voňavú psychickú podporu - tu však veľmi záleží, či budem na izbe sama alebo nie a ako sa budú veci vyvýjať. Ale tak "pre istotu".
 O esenciálnych olejoch Doterra som vám písala už tu


Na vaše odporúčanie budem mať doma nachystanú aj moju elektrickú odsávačku Swing, ktorú si nechám priniesť keď tak neskôr. Prečítala som si množstvo vašich pozitívnych ohlasov na instagrame a musím napísať, že som rada za spoluprácu so značkou Medela :-) 

Sme na konci môjho skromného zoznamu. 
Možno pre veľa z vás budú niektoré veci zbytočné - maximálne nepotrebné, preto je dôležité si uvedomiť, že by sa žena mala baliť okrem iného aj intuitívne - podľa toho čo cíti, že by mohla potrebovať, čo jej môže pomôcť, spríjemniť tie neľahké dlhočíííízne chvíle. 

Držte mi palce, mám to už "za pár".

Vaša Sisa.









Komentáre

  1. Držím prsty, nech všetko dobre dopadne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sisi ech ti to dopadne dobre a Tomi junior pride na tento svet bezproblemovo ;) a zbalena si super ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. DAKUJEM MOC! Velmi si vazim kazdy jeden podporny komentar ❤️

      Odstrániť
  3. Vezmi si ešte zo dve latkove plienky na podloženie hlavičky ked si grcne a tak. Rodila som v Kochu v novembri a to mi najviac chýbalo ☺️ A prajem pohodový porod.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dakujem za skvely clanok, este mam sice cas do jula/augusta ale urcite pojdem aj podla tvojho zoznamu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Podprsenka strasiak a pritom taaake krasne su uz dnes tehotenske aj kojenecke podprsenky aj lambadky :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Najčítanejší blog