Kočík, ktorý si zaslúži pozornosť

Ahojte.
Rozhodla som sa, že vám napíšem o našom kočíku, nakoľko pre väčšinu z vás je táto značka neznáma :-). Takže Tomiho obľúbený kočík je talianskej značky Momon. Objavili sme ho ako aj väčšinu jeho detskej izby v obchode Baby Prestige (nejedná sa o platenú spoluprácu). Na prvý pohľad sa mi zapáčil tvarom, farbou a tým, že nie je takpovediac "okukaný". Tiež bolo pre mňa celkom podstatné aby nebola vanička príliš malá, alebo príliš nízko. Ak čítate tieto riadky a Tomiho kočík ste ešte nevideli, nech sa páči :-)



Celý názov je Momon After 59 Peanut butter (milujem arašidové maslo, takže mi bol popredu súdený). Je to trojkombinácia s konštrukciou z ultra ľahkého hliníka potiahnutého imitáciou dreva. Za zmienku stoja určite veľké kolesá (dajú sa odpojiť a očistiť), ktoré uľahčujú kočíkovanie na rôznych povrchoch. Predná rukoväť je potiahnutá eco kožou s pekným prešívaním a možnosťou nastavenia v 6 polohách.



Pamätám si slová mojej mami pred tým ako sme kúpili kočík. "Len nekúp, taký aby malému z neho nohy trčali". Ako vidíte na fotkách kočík má naozaj priestrannú vaničku s príjemným matracom, ktorá má polohovateľné dno. Vanička sa dá upnúť v smere, aj v proti smere jazdy. Na strieške je pevné madlo za ktoré je možné vaničku prenášať. Čo sa mi naozaj páči a pomaličky začínam využívať (keďže Tomi sa začína rozkukávať) sú dve zabudované sieťky v strieške. Jedna vzadu, ktorú využívam keď je naozaj horko aby cez kočík prúdil vzduch a jedna na vrchu, keď Tomi nespí a pozerá sa okolo seba.







Vo výbave bola okrem množstva iných vecí aj sieťka proti hmyzu. Tu by som podotkla na margo iných (aj drahších) kočíkov, že väčšina z nich nemá takúto fajnovú sieťku. Keďže kočíkujeme (ja, Tomi, babky) väčšinou u nás na Železnej = v lese, je to naozaj vec, ktorú využívame denne a som rada, že sa nemusím pozerať na nejakú sieťkovú opachu :-D.


Ako som už napísala kočík sme kúpili ako trojkombináciu, čiže okrem veľkej vaničky máme aj vajíčko a športovú časť (bez korýtkového sedenia). 


Čo mňa okrem celkového vzhľadu tiež presvedčilo boli doplnky. Väčšinou kúpite drahý kočík a máte IBA ten kočik. Tu sa vo výbave nachádza:
  • elegantná sieťka proti hmyzu na vaničku aj športovú časť
  • "prišiplášť"
  • držiak na pohár (upína sa veľmi jednoducho, z bočnej strany na konštrukciu)
  • spodná taška (naozaj veľmi vďačná, zmestia sa tam základné veci na kratší výlet)
  • hlavná taška, ktorá sa jednoducho upína na madlo + prebaľovacia podložka
  • slnečník
  • rukavice na zimu
  • obal na všetky 4 kolesá




Cena kočíka je 1280 eur.
Tešíme sa na každú jednu prechádzku, keď Tomi spokojne odfukuje.


Komentáre

Najčítanejší blog