Odkiaľ sú všetky tie veci?

Ahojte všetci. 
Konečne som sa dostala k sľubovanému blogu o veciach z Tomiho detskej izby. Hoci sa niekomu môže zdať moc tmavá, pre mňa je ideálna. Začneme najprv nábytkom... ten som jedného skorého rána (poznáte to všetky tehotné, keď nemôžete spať a strašíte už pred svitaním spolu so sliepkami) objavila na instagrame. Vôbec  mi nevadilo zobudiť spiaceho Tomiho vedľa mňa a ukázať mu, že TOTO JE TO ČO HĽADÁME! Na moje prekvapenie a (až) jedno rozlepené oko súhlasil. Keďže som nemala predstavu o cene takého nábytku, všetko som si dopredu popozerala na stránke babyprestige.sk. Neskôr sme zbehli do ich predajne v Bory Mall a nábytok objednali (doba dodania je tuším 4-6 týždňov, čiže treba objednať trošku v predstihu). Nábytok je striekaný s nohami z bukového dreva belgickej značky Quax.


Postielka má nastaviteľný rošt do 3 výšok a predáva sa bez matraca. Objednali sme k nej aj ochranné mantinely po stranách, rovnako ako aj poťah na prebalovací pult (všetko Baby's Only, predáva babyprestige.sk). Prebaľovací pult má pre nás oboch ideálnu výšku a Tomiho prebaľujeme iba na ňom. Úložný priestor pod ním je ideálny na uskladnenie drobností, ktoré treba mať pri prebaľovaní vždy po ruke. Komoda s 3 zásuvkami má podľa mňa dostatok úložného priestoru a v ďalekej budúcnosti sa bude dať keď tak využiť aj v inej izbe ako detskej.

Od nábytku by som prešla ku kobercu - na ten ste sa pýtali asi najčastejšie. Je rovnako ako nábytok z obchodu Baby Prestige (a nie, toto nie je platená spolupráca :-), značky Lorena Canals. Koberec je  veľmi ľahký a dokonca sa dá prať v práčke.

Keďže som chcela izbu čo najviac zútulniť, ale pokiaľ možno nepreplácať s debilinami, vybrala som na stenu úplne jednoduché obrázky z dielne Nordic BABY and STYLE. Stačí sa s nimi dohodnúť na farbách, zvieratkách, písmenkách, či si prajete s rámom, či bez a za pár dní máte obrázky doma.


Veľa z vás mi písalo na instagrame aj kvôli tomuto svietiacemu plastovému zajkovi Miffy (videli ste ho určite na veľa fotkách z iných detských izieb). Priznám sa vám, že po tom, čo som ho googlila a hľadala v normálnych eshopoch, som sa rozhodla objednať si ho (ako oficiálne prvú a asi aj poslednú vec) z Aliexpresu :-D. Proste ma odradila horibilná cena (ja viem, že je to nejaká designová vychytávka, ale aj tak je to stále len kus plastu). Takže milé ženy - áno zajac je z Číny, ale nakoľko dieťa s ním nepríde ani do kontaktu, vôbec mi to nevadí. 


Títo dvaja fešáci pribudli do Tomiho postieľky krátko na to, ako sme sa vrátili z pôrodnice. Obaja (aj deka s "brmbolcami") sú značky Kikadu (ondalek.cz) a sú vyrobený z certifikovaných bio materiálov. Plachta na matrac je značky Lodger. 


Matrac do postielky sme vybrali značky Träumeland (typ Frühlingsluft). Je síce trochu drahší, ale na výber máte aj lacnešie a stále veľmi kvalitné varianty (ondalek.cz). Matrac je vybavený poťahom sleep safety s integrovanou ochranou proti premáčaniu, vďaka ktorému sa prípadná vlhkosť nedostane k jadru matracu a nezačne tak proces množenia baktérií. Zatiaľ na ňom Tomi spal len zopárkrát, no keď bude trošku väčší určite ho ocení :-).

Na postieľke máme umiestnenú detskú "chúvu" značky Motorola MBP50. Výber som nechala na Tomim, nakoľko chcel niečo s veľkým displejom. Dosah sme zatiaľ skúšali iba po byte a je dostatočný. 
Okrem toho je v postieľke aj monitor dychu BabySense 7. Ten sa priznám, využívame iba keď Tomi spí v postieľke.



Keďže je naše dieťa ešte malý štuplík, najradšej spáva v hniezde Sleepyhead of Sweden. A to sa priznám, že keď som hniezdo počas tehotenstva objednávala ani mi nenapadlo, že to bude taká dôležitá súčasť našej výbavy. Používame ho počas dňa na gauči, počas noci v postielke ale i v našej posteli.


Všetky veci, ktoré sme doteraz kúpili majú svoje miesto a využitie. Veľmi sa z toho teším, že sme neprepadli nákupnému ošiaľu a nenakúpili milión zbytočností, ktoré potom človek len prekračuje alebo na ne padá prach.

Čo som však musela ešte dokupovať Tomimu sú dupačky - naozaj najšikovnejšia vec na obliekanie novorodenca :-) 
Doporučujem také, ktoré sa dajú celé komplet rozopnúť.

Ak vás niečo zaujalo a nespomenula som to v tomto blogu ani v tomto, kľudne mi napíšte do komentára.

Ďakujem za vašu priazeň.







Komentáre

  1. Mne sa neskutočne páči, ako ste izbičku zariadili, tá tmavomodrá je nádherná �� Tiež sme mali vyhliadnutú postieľku z Baby Prestige, ale nakoniec sme zobrali takú príposteľovú malú už ani neviem odkiaľ a väčšiu budeme zháňať keď nám z nej Sára vyrastie. Inak hniezdočko som tiež nečakala, že bude až taký úspech, používame ho stále!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odkial mate, prosim, prebalovaciu podlozku k pultiku? dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj ja by som sa rada opytala , ako si to riesila so spinkanim malinkeho , som sice len na zaciatku ale uz nad tym rozmyslam . Spinkaval hned od zaciatku vo vlastnej postielke ? alebo s vami v spalni ?

    dakujem velmi pekne za radu a zelam krasny den

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Najčítanejší blog