Čo dokážu jedny hodinky?

Ahojte, dnes vám napíšem niečo o hodinkách, ktoré ma postavili opäť na nohy :-)

O športových hodinkách som počula toho už veľa. Pre bežcov, plavcov, aktívnych športovcov sú veľakrát neodmysliteľnou súčasťou ich každodenného života.. ale čo takí amatéri?! Príležitostní športovci? Sú to vyhodené peniaze, alebo dobrá investícia?

Keď mi prišla ponuka spolupráce so značkou Fitbit zostala som na začiatku mierne zaskočená. V poslednom trimestri tehotenstva by si nejedna žena predstavovala iné veci testovať ako športové hodinky. Trvalo mi určitý čas kým som sa rozhýbala a spoluprácu som  nakoniec prijala.

Počas môjho tehotenstva sa snažím od začiatku stále niečo robiť.. najprv som normálne trénovala, potom prišla gravid joga.. no potom prišlo také nejaké divne "hnilé" obdobie :-D. Snažila som sa nahovoriť si, že keď budem len ležať s vyloženými nohami tak to už nejako dobojujem do konca (cca 2mesiace). Ja naozaj nechápem, čo sa mi v tej mojej hlave porobilo..ale trvalo to zopár týždňov. 
Ďakujem, že hodinky Fitbit prišli v čase za 5minút 12.


Fitbit Ionic Slate Blue/Burnt Orange

Hodinky Fitbit Ionic majú pre mňa nadčasový tvar a v danej farbe, ktorú som si vybrala pôsobia naozaj originálne. Zatiaľ čo sa mi hodinky prvýkrát nabíjali (cca 2h), otvorila som si internet a začala študovať, čo všetko môžem s nimi robiť a v čom sú odlišné od ostatných. Zaujal ma hneď na začiatku fakt, že sú vodotesné. Plávanie mám od malička rada a pri počítaní dĺžok v bazéne sa vždy po čase a únave zamotám a neviem či som odplávala viac alebo menej ako som plánovala. 



Ovládanie hodiniek je naozaj jednoduché (3 gombíky - to zvládnete hravo). Pri plávaní je dôležité aby ste si upravili dĺžku bazéna podľa aktuálnej potreby a môžete začať plávať. 

Mňa osobne však najviac motivovalo počítanie krokov. A tak som sa po spomínaných dňoch strávených na gauči s vyloženými nohami začala opäť hýbať. Najprv som vymenila výťah za schody (po ceste dole mi počítajú iba kroky, no po ceste hore mi počítajú aj poschodia), začala som chodiť na prechádzky (na beh to bohužiaľ už v mojom prípade nie je), hocikde kde som mohla urobiť zopár krokov navyše som ich naozaj aj urobila. Ako mi dosvedčili aj iní používatelia - je to veľmi pozitívna namotávka :-). Denný limit mám nastavený na 10 000 krokov. Pre niekoho v tehotenstve nepredstaviteľné, no pokiaľ sa mi dá, snažím sa ho každý deň splniť. Telefón na prechádzkach už nebudete vôbec potrebovať. Hodinky majú zabudované GPS a ak vám príde sms alebo hovor zobrazí sa vám náhľad na displeji (ostatné si môžete vybaviť neskôr doma).



Ďalšia funkcia, ktorú sledujem pravidelne každý deň je analýza spánku. V tehotenstve je ten spánok s pribúdajúcimi týždňami čoraz horší, často sa budím, prevaľujem, vstávam na wc, atď. Zaujímalo ma teda, koľko reálne počas noci naspím. 


  • červená farba - čas kedy som bola hore, 
  • bledomodrá farba - REM je plytký spánok, v ktorom dochádza k sneniu, 
  • modrá - ľahký spánok, 
  • tmavomodrá - hlboký spánok (tomu ja osobne moc teraz nedávam)






Hodinky Fitbit Ionic dokážu po pár minútach automaticky rozoznávať fyzickú aktivitu, ktorú vám začnú mapovať a ukladať základné údaje. Okrem programov ako počasie, cvičenie (plávanie, chôdza, jóga, beh, tréning, bicyklovanie, bežiaci pás,...) máte k dispozícii aj funkciu "Fitbit coach", ktorá vám poradí ako a koľko cvičiť (na túto funkciu sa veľmi teším po pôrode). Do hodiniek sa vám priamo zmestí až 300 pesničiek (čiže opäť žiadny telefón), pre náročnejších je tu aj Deezer playlist (každý úžívateľ Fitbitu má 3 mesiace zadarmo). Hodinky sú kompatibilné so všetkými bluetooth slúchátkami.



S programom "Relax" si môžete dopriať 2min cielených hlbokých nádychov a výdychov (ideálne praktizovať na čerstvom vzduchu), ktoré sú perfektnou súčasťou začiatku dňa, alebo keď cítite únavu (napr. v práci).

Pre mňa veľké pozitívum je fakt, že baterka vydrží cca 5 dní :-)

Hodinkám Fitbit som naozaj vďačná, že ma motivovali opäť sa hýbať (a je úplne jedno kde) a teším sa na kočíkové obdobie a tie nachodené kilometre v nohách.

Ak sa chcete dozvedieť viac stačí kliknúť sem: Fitbit


Najčítanejší blog