Yoga Ayurveda weekend

Zdravím všetkých priaznivcov zdravého cvičenia :-)

O špeciálnom víkende na Donovaloch som sa dozvedela pár mesiacov dozadu vo fitku, kde som stretla Katarínu Ježovicovú – úžasnú lektorku jogy, mentorku a veľmi pozitívnu ženu, ktorá tento "event" organizovala. Za "sparing partnera" som si na pobyt vybrala vlastnú mamu, nakoľko tiež miluje jogu a dlhé roky sa jej venuje. Katka si za miesto konania zvolila Residence hotel na Donovaloch a lepšie si vybrať ani nemohla. Hotel má výbornú polohu, ktorá je ľahko dostupná a ponúka wellness, ktorý je viac ako len klasickou kombináciou fínskej a parnej sauny. Je vytvorený v indickom štýle Ganesh, kde vás už od dverí vábi príjemná vôňa a neskutočná atmosféra wellnessu.

naša izba Superior Double Room De Luxe

Program bol zostavený na výbornú. V prvý deň (štvrtok) po príchode a check-ine sme sa stretli na uvítacej hodine jogy - zdravý chrbát, kde sme sa prvýkrát (teda aspoň ja osobne prvýkrát) stretli s aromatherapiou. Vôňa, ktorá sa vznášala v celej miestnosti, upokojovala telo i myseľ. Zo začiatku bolo trošku náročnejšie rozhýbať stuhnuté telo po ceste, ale ku koncu hodiny to už išlo pekne hladko. 
Residence hotel ponúka okrem Ganesh spa i ayurvédsky spôsob stravovania – v našom prípade polpenziu, ktorá bola chutná a ukázala nám nové kombinácie potravín a spôsobov ich pripravovania. Šéfkuchár je rodený Ind, takže sa snaží preniesť zvyklosti z rodnej Indie do slovenského spôsobu stravovania. 

ayurvédske predjedlo - zeleninové placky s mätovou omáčkou

V ayurvédskom balíčku sa nachádzala 30 minútová masáž hlavy, krku a ramien liečivými olejmi – Shiroabhyangam. S mamou sme ju absolvovali hneď prvý deň. Bol to skvelý zážitok a zhodli sme , že to bol dobrý nápad po ceste a prvej hodine jogy.
Druhý deň sme začali už 7:30 outdoorovým tréningom na čerstvom vzduchu. Zo začiatku sme boli s mamou trošku skeptické, či nebude chladno a podobne, ale po prvom výkluse sme názor zmenili. Tréning na čerstvom vzduchu ešte pred raňajkami je skvelým začiatkom dňa, ktorý vás doslova nakopne.


 Po tréningu nasledovali ľahké raňajky a wellness. Poobedný program pozostával z hodiny pilatesu a meditácie, ktoré viedla Andrejka Peniakovou (lektorka pilatesu) a hodina jogy s Katkou.


 Musím napísať, že sme sa zišli skvelá partia žien z rôznych kútov Slovenska. Večer sme sa stretli v Ganesh spa a Katka nám porozprávala o účinkoch esenciálnych olejov značky Doterra na ľudské telo i myseľ.


Na tretí deň sme absolvovali rannú jogu, poobedný pilates, a večer kombináciu fínskej sauny a špeciálnej masáže s Kizhi. 
Posledný deň sme začali ranným workshopom a jogou, ktorá bola zároveň rozlúčkovou.


Myslím, že nielen pre mňa bol tento predĺžený víkend niečím špeciálnym. Bol oddychom, relaxom aj dobitím síl na nastávajúce štátnice (amen tma :-D). 








Veľká vďaka patrí Katke a Andrejke, za ich skvelú organizáciu a náučné hodiny, či už jogy alebo pilatesu.
Taktiež ĎAKUJEME personálu Residence hotela!

NEZABUDNITE POZRIEŤ: http://www.jogazdravo.sk

ak ťa to zaujalo, určite si nenechaj ujsť:

Najčítanejší blog