Tomiho kvalitný spánok

Ahojte, tentokrát by som vám rada napísala o Tomiho spánku. Pre nerodiča to je viac-menej zbytočná téma, no pre rodiča alebo budúceho je to jedna z najdôležitejších tém.


V druhej polovici tehotenstva, keď sme zariaďovali Tomimu izbu som pochopila, že nie postieľka je to najdôležitejšie, ale kvalitný matrac. Postieľka môže byť aj pozlátená, no keď sa bude vaše dieťa napr. v lete v nej potiť a neustále budiť, nevyspíte sa ani vy.. Jednoduchá matika - nervózny rodič=nervózne dieťa = nervózny všetci. Aha, zabudla som napísať (pre tých čo nevedia), že Tomi spáva vo svojej postieľke snáď od narodenia (keď je treba, zoberieme si ho k sebe do spálne, ale nestáva sa to často). Takže pri výbere matraca som si nechala poradiť a výber padol na značku Traumeland (Made in Austria = sounds good). Je to trošku investícia, no keď bude vaše dieťa spokojne spávať, je to na nezaplatenie. Ich matrace sú určené pre detičky od 0 do 4 rokov, vyrábajú sa väčšinou v 2 veľkostiach a rozdelené sú do 4 základných (aj cenových) skupín: Basic, Comfort, Premium, Natur. Pre mňa bolo prvoradé to, aby sa dieťa na matraci nepotilo - čiže aby mal čo najlepšie odvetrávanie (Tomi je letné dieťa a v jeho izbe býva naozaj dosť teplo) a tiež pevnosť. Vybrala som si matrac s názvom Fruhlingsluft (matrace Premium).

Základné parametre:
5/5 odvetrávanie, 5/5 potah matraca, 5/5 jadro matraca (viac info: tu)
vhodný pre alergikov,
vzduchové polstrovanie,
okraje pre bezpečný nášlap
3D komfortné vankúšiky (vo výplni)
kojenecká a detská strana matraca (od 12kg sa odporúča detská strana)
delitelný poťah
ochrana proti premáčaniu

Toto boli teda základné info, teraz vám napíšem moje/naše skúsenosti. Tomi strávil v postieľke všetky teplé letné noci a nestalo sa mi ani raz, že by bol spotený. Doteraz (už skoro 6 mesiacov) má viac menej ideálny spokojný spánok a za posledné týždne sa nebudí už ani na skoré ranné jedenie. V postieľke spáva aj cez deň, čiže matrac je 100% využívaný, čiže môžem naozaj odporučiť.



Okrem matracu, prispieva k jeho (s)pokojnému spánku aj spací vak. Popravde, v tehotenstve som nechápala načo presne je - veď prikryjem dieťa a je, nie? No nikdy nezabudnem na ten strašidelný moment, keď spal Tomi vedľa nás v hotelovej postieľke v Chorvátsku a ja som sa z ničoho nič zobudila a zistila som, že má tenkú plienku (s ktorou som ho len jemne večer prikryla) omotanú okolo hlavičky. Zvyšok dovolenkových dní som ho radšej nezakrývala a keď sme sa vrátili domov, začal spávať v jeho 1. spacom vaku. Na trhu je ich veľké množstvo, ja som si vybrala opäť z Traumelandu. Spací vak je ušitý z veľmi príjemného materiálu s 2 odvetrávacími zipsami (ktoré využijete počas leta). Veľmi rýchlo si na neho Tomi zvykol a odvtedy ho brávame vždy so sebou, ak spíme mimo domu.


Odpoveď na súťažnú otázku: "z troch častí"

Článok vznikol v spolupráci s firmou Traumeland.


Komentáre

Najčítanejší blog