Celulitída? Žiadny problém!


Ahojte baby (chlapi asi tento článok čítať nebudú :-), 
rozhodla som sa s vami podeliť o cenné rady (možno hodné aj zlata :-D ). Ako (asi) skoro každá baba aj ja mám problémy s celulitídou. Pri mojej práci je to veľké mínus, nakoľko by moja postava mala vyzerať bezchybne. Za tých "pár" rokov som vyskúšala na sebe rôzne procedúry (masáže, lymfodrenáž, kavitácia, bankovanie, zábaly,...), ktoré ma stáli nemálo peňazí. Vždy som si povedala, že ma moje telo živí tak treba investovať, no výsledok bol vždy minimálny. O strave a pohybe si tu asi nemusíme písať, verím, že je to jasné každej z vás. Treba si tiež uvedomiť, že žiadny prístroj si to za vás neodmaká, hej? NE-OD-MA-KÁ! 



Takže moje cenné rady pozostávaju z viacerých procedúr:

- rozhodla som sa vyskúšať rádiofrekvenciu - procedúra zameraná práve na spevnenie, oživenie a vypnutie pokožky. Pomocou hlavice rádiofrekvenčného prístroja vysielajúcej vlnenie sa pôsobí na jednotlivé časti tela, a tým sa stimulujú bunky k ich obnove a regenerácii. Ošetrenie je príjemné a absolútne bezbolestné. Jediné, čo som pri ňom pociťovala je jemné prehrievanie tkaniva. Pre dosiahnutie želaných výsledkov sa odporúča niekoľko sedení s odstupom troch až siedmych dní. Výsledky sú vynikajúce a predovšetkým, dlhodobé. Doporučuje sa zvýšiť prísun tekutín - čistej vody.
- túto procedúru som sa rozhodla podstúpiť v INTERKLINIK (Bratislava).
- 30min. ošetrenie jednej oblasti - 60 eur

- ďalšou dôležitou procedúrou je kávový peeling. Táto procedúra na rozdiel od tej prvej vás bude stáť pár eur. Káva musí byť mletá, a aplikuje sa po sprchovaní. Do dlane si nasypeme mletú kávu a zalejeme sprchovým gélom, nanesieme na stehno - jemne masírujeme, kým sa káva zmieša s gélom, je VEĽMI DÔLEŽITÉ vykonávať peeling smerom k srdcu (nie naopak!), jednosmerne. Upozorňujem, že je to v celku náročné na kondičku :-) Pokožku masírujeme cca 5min - každé stehno. Následne opláchneme.

- obstrek - po tom ako zmyjete zo seba kávu, pomocou masážnej sprchovej hlavice - alebo klasickej si striedame teplú a studenú vodu na ošetrenú časť tela (ja osobne začínam studenou, postupne zvyšujem intenzitu - horúcej a ľadovej). Trvanie 3-4 min. Obstrek zakončíme studenou vodou.

- škoricový zábal - po vysušení pokožky si v miske zmiešame mletú škoricu (treba, aby bola práve otvorená, alebo skladovaná bez prísunu vzduchu napr. v sklennej nádobe s uzáverom) s telovým mliekom (obyčajná Nivea alebo Dove) - nie však s krémom, mlieko sa ľahšie aplikuje a následne umýva. Nanášame na pokožku v rovnomernej vrstve a zabalíme s potravinovou fóliou a prikryjeme dekou. 

 Teplo zvyšuje účinky, škoricový zábal sa silne prehrieva, štiepi tuky. Tlak, ktorý vyvíja fólia zvonka, spôsobuje nárast vnútorného tlaku v medzibunkovom priestore. Mierne začervenanie, svrbenie a štípanie nie je znakom precitlivenosti, je normálnou reakciu organizmu a je príznakom, že zábal už účinkuje. Príjemne voňavý škoricový zábal rozprúdi lymfu a rozbije tukové bunky. Výsledkom je úbytok na objeme a celkové zlepšenie vzhľadu pokožky, ktorá je postihnutá celulitídou.
Trvanie: 30-45 min. - následne umyjeme.

Na záver doporučujem použiť anticelulitídny krém - môj tip: brečtanový krém.

Intenzita procedúr:
- rádiofrekvencia 1x za 5 dní (spolu 3x - je to individuálne)
- kombinácia kávy + obstreku + škorice + krému - každý deň po prvej rádiofrekvencii, neskôr 4x do týždňa

POĎAKOVANIE:
Interkliniku a p. Šalmovej za tieto cenné rady.



obe fotky sú po 3 týždňovej kúre, bohužial fotky "pred" nemám, nakoľko ma ani vo sne nenapadlo že to môže fungovať...

Držím palce!


Najčítanejší blog