CROSSFIT

Čo je CrossFit?

CrossFit je šport zameraný na kondičné a silové cvičenie. Je avšak úplne odlišný od klasického cvičenia v posilovniach. Týmto termínom je označená metodika (prístup) k silovému cvičeniu. Tréningy v CrossFit sú pre každé cvičenie iné. Jeden tréning zahrňuje sadu malého počtu cvikov, ktoré sa väčšinou opakujú niekoľko-krát zasebou v sérii. Cieľom v CrossFite je opakovať cviky veľmi rýchlo, dynamicky a samozjreme koordinovane.

Z čoho pozostáva CrossFit?

Podľa zakladateľa Grega Glassma, CrossFit nie je jednostranne zameraný fitness program, ale snaží sa rovnomerne rozvíjať všetkých 10 čiastkových schopností: odolnosť srdcovo-cievneho a dýchacieho systému, vytrvalosť, silu, kĺbovú pohyblivosť, výbušnosť, rýchlosť, koordináciu, rovnováhu a presnosť.
Preto CrossFit nie je vhodný pre športovcov, ktorí sa špecializujú na jednu konkrétnu pohybovú schopnosť. Avšak pre ľudí, ktorí nemajú žiadny špecifický cieľ a chcú len zlepšiť svoju kondíciu, vyformovať postavu alebo získať určitú športovú všestrannosť, je CrossFit optimálne riešenie. Rovnako ako pre športovcov v rámci všeobecnej kondičnej prípravy.





 sleduj ďalšie videoTU 
 prejsť na článok na cas.sk klik TU

KDE?

 most LAFRANCONI Bratislava

KEDY?

Sobota - 11.30

Streda - 17.30,19.00

Cena: 5 eur


Komentáre

Najčítanejší blog